Verslaafd aan drugs
Onder de jongeren gebeurd het steeds vaker: het gebruik van drugs. Het begint onschuldig met een pilletje of een lijntje op een feestje, maar kan al snel ombuigen tot een verslaving. Drugs zijn stoffen die het functioneren van het lichaam veranderen wanneer je ze inneemt. Door drugs kan je je opeens heel anders gaan voelen of kan je gaan hallicuneren. Er zijn dan ook drie soorten drugs, namelijk verdovende middelen, stimulerende middelen en hallucinerende middelen.
Verschil tussen soft en harddrugs
In de jaren ‘70 is er door de politiek een verdeling gemaakt tussen soft- en harddrugs. Deze verdeling is gebaseerd op het gevaar van de drugs. Zo is er gekeken anar de lischamelijke en geestelijke gevolgen van de drugs. Zo vallen hasj en wiet bijvoorbeeld onder soft drufs, maar vallen de meeste anderen drus, zoals heroïne, cocaïne en XTC onder harddrugs. Harddrugs zijn dan ook illegaal in ons land. Soft drugs mogen onder bepaalde voorwaarden wel worden verkocht.
Verslaving
In Nederland zijn er redelijk veel mensen verslaafd aan drugs. Dit gaat meestal om cannabis, cocaïne of heroïne. Bij een drugsverslaving heb je een sterke hunkering naar drugs waardoor je de controle over het gebruiken van dr drugs verliest. Je krijgt het gevoel om te moeten gebruiken om je goed te voelen en hebt de drugs dus ook nodig om normaal te kunnen functioneren.
Van een drugsverslaving afkomen
Drugs hebben een groot effect op je leven. Zo zorgen ze voor veel lichamelijke, geestelijke en sociale problemen. Het is dan ook verstandig om hulp te gaan zoeken wanneer jij verslaafd bent. Je kan bij instanties als Connection SGGZ terecht voor hulp op maat. Zo kan jij een grote stap zetten in het verbeteren van je leven.