Geluk

Niet lekker in je vel? Gebruik multivitaminen

In deze tijden vinden wij het belangrijk om multivitaminen in te nemen als supplement. Naast een gevarieerde en gezonde voeding natuurlijk, en je kunt via de webshop voedingssupplementen kopen. Daarnaast vinden wij bewegen natuurlijk ook heel belangrijk en het een kan niet zonder het ander. Daarom gaan we het hebben over deze supplementen.  

Mineralen en multivitaminen

In multivitaminen zitten verschillende vitaminen en mineralen die goed zijn voor je lichaam. Veel van deze maakt je lichaam zelf aan maar vitamine K bijvoorbeeld niet. In een doosje van deze supplementen zitten diverse vitaminen en mineralen verwerkt. Sommigen werken met elkaar samen, versterken elkaar als het ware. Anderen werken op zichzelf en vullen de waarden in het lichaam aan van dat specifieke vitamine of mineraal. 

Vetoplosbare vitaminen

Sommige vitaminen, te weten A, D, E en K, kunnen niet direct door je lichaam worden opgenomen omdat ze vetoplosbaar zijn. Deze kom je tegen in voedingsvetten. Je lever moet er eerst wat mee doen en dan pas is je lichaam er klaar voor om er ook mee te gaan werken. Wanneer ze je lichaam verlaten is dat via je urine of je galblaas. Er zijn ook vitaminen die wateroplosbaar zijn, die werken dus anders als de vetoplosbare. Deze vitaminen zijn onder andere: vitamine C, B1, B2, foliumzuur en nog een aantal die waarschijnlijk wat minder bekend zijn als deze.  

Volledig supplement

Er zitten in de meeste potjes vitaminen ongeveer 13 verschillende soorten en ook nog eens de mineralen die je daarnaast nodig hebt. We moeten als eerst onthouden dat het een aanvulling is en blijft op wat je dagelijks qua voeding binnen krijgt. Je voelt je beter wanneer het mooi met elkaar in harmonie is, zowel je voeding als je vitaminen. Een feit is dat het een volledig supplement is en dat het niet nodig is om daarnaast nog meer vitaminen of mineralen in te nemen. 

Verschillende seizoenen

Je zal merken dat je in de koude maanden, dus in de herfst en in de winter, meer behoefte hebt aan deze vitaminen. Misschien ben je meer moe omdat je de zogeheten winterdip ervaart. Maar het is niet zo dat je lichaam minder nodig heeft in de lente en in de zomer. Afgezien dan van vitamine D, want zonder genoeg zonlicht en dus met te weinig vitamine D in je lichaam kun je wel klachten krijgen. Daarom is het belangrijk om, als je bepaalde klachten hebt, je vitamine D waarde te laten testen via de huisarts. Zodat het duidelijk is of je tabletjes of misschien wel een stootkuur nodig hebt in de vorm van ampullen voor een aantal weken. 

Wanneer innemen?

De multivitaminen neem je het liefst in tijdens het eten. Of het nu tijdens het ontbijt is of de lunch, of tijdens het avondeten. Als je gevarieerd en gezond eet hoef je ze niet in te nemen maar dat lukt ons in deze drukke tijden bijna niet meer. Kortom: hou jezelf gezond en dan komt het helemaal goed!

Reacties uitgeschakeld voor Niet lekker in je vel? Gebruik multivitaminen