Geluk

Verslaafd aan gokken

Voor heel veel mensen start gokken als een hobby. Je wint een keer een leuk bedrag en dit geeft je een blij gevoel. Langzamerhand begin je steeds grotere bedragen in te zetten om je verliezen terug te winnen. Gokken is enorm verslavend omdat mensen ervan houden om geld te winnen. Op het lange termijn verlies je met gokken natuurlijk alleen maar, maar veel mensen kunnen dit niet goed beseffen en worden verslaafd. 

Risico’s 

Een gokverslaving kan veel invloed hebben op je leven. Zo kan het ten eerste zorgen voor enorme geldproblemen. Een gokker wil namelijk steeds meer spelen en wanneer het geld op is moet hij dit op een andere manier krijgen, bijvoorbeeld door te lenen. Hiernaast zorgt het er ook voor dat werk of school wordt verwaarloost. Mensen leveren minder werk en besteden er weinig aan. Ook zorgt het voor sociale problemen. Veel gokverslaafden verwaarlosen hun vrienden en familie ook, waardoor de relaties verslechteren. Al met al zorgt gokken dus voor veel problemen.

Van een gokverslaving afkomen

Wanneer je last hebt van een gokverslaving, dan is het tijd om hulp te zoeken. Op veel online gokwebsites kan je limieten instellen, maar gokverslaafden vinden altijd wel een omweg om toch weer te gaan gokken. Kamp jij met een gokverslaving? Dan raden we het aan om professionele hulp te gaan zoeken. CACN Verslavingszorg kan je bijvoorbeeld helpen om van deze nare verslaving af te komen. Samen sta je namelijk een stuk sterker als alleen.

Reacties uitgeschakeld voor Verslaafd aan gokken