Voeding

Voeg meer eiwitrijke producten toe aan je voedingspatroon

Het is een feit dat mensen die veel eiwitten in hun voedingspatroon toepassen, minder eten en ook minder snel weer trek hebben. Je kunt dus met gemakt zeggen dat wanneer je veel proteïne eet, je minder eetbuiten hebt en minder tussendoortjes zal eten. Je stofwisseling wordt daarnaast ook aantoonbaar verhoogd, je verbrandt dus meer calorieën en dat alleen al door de vertering van je voedsel. Nu is het lang niet voor iedereen gemakkelijk om meer eiwitten/proteïne toe te passen in je huidige voedingspatroon, je kunt daardoor een zetje in je rug krijgen door je voedingspatroon om te gooien en te starten met afslankshakes als aanvulling.

Om blijvend af te vallen zal je je algehele voedingspatroon aan moeten passen, wanneer je een tijdje lang alleen shakes gebruikt hebt kan het een verademing zijn om weer ‘normaal’ te mogen eten. Dus dan is het gemakkelijk om je voedingspatroon aan te passen. Let er echter wel op voor mensen die een allergie hebben voor eiwitten of mensen met een nierziekte is het af te raden om eiwitten te eten, laat staan om een eiwitdieet te volgen.

Doe je research en ga op zoek naar een eiwitshake of eiwitshakes die voor jou gaan werken, vervang in de eerste periode ten minste twee maaltijden door een shake en ga later dingen aan je dieet toevoegen. Wanneer je ervoor zorgt dat je de inname van koolhydraten vermindert zal je zien dat je ook in een later stadium gemakkelijker op gewicht blijft. Wanneer je toch nog een klein zetje in de rug nodig hebt wanneer de periode van je eiwitdieet afgelopen is, kan je gebruik blijven maken van één shake per dag of per twee dagen of ervoor zorgen dat je de eiwitinname van je huidige voeding verhoogt. Dit kan je erg gemakkelijk doen door de volgende eiwitbronnen aan je voedingspatroon toe te voegen; avocado, linzen, quinoa en amandelen, deze producten bevatten van nature veel eiwitten.

Afvallen met eiwitshakes

Eiwitshakes het is een bekend gegeven in de sportschool, veel mensen gebruiken daar al eiwitshakes om na de training te drinken, het helpt de spieren te behouden. Maar het is niet alleen geschikt voor (duur) sporters, het heeft daarnaast ook nog andere voordelen. Je kunt met eiwitshakes heel erg gemakkelijk heel erg snel afvallen, wanneer je ze op de juiste manier gebruikt.

Met de steeds beter wordende shakes wordt het ook steeds gemakkelijker om af te vallen, waar je jaren geleden nog maar een aantal smaken had, die ook nog eens heel erg artificieel smaakten, heb je tegenwoordig zoveel smaken dat je het bijna niet kunt noemen of er is wel een shake van. Maar ook het chemische bijsmaakje zal je bij de meeste producten niet meer tegenkomen, waardoor de shakes ook een veel gezonder en smakelijker product geworden zijn. Wanneer je dus in je herinneringen je moeder of oma wel eens met haar neus dicht een glas naar binnen zag werken? Dat is voorgoed verleden tijd, je kunt tegenwoordig een smaak vinden die bij jou past en die ook nog eens daadwerkelijk smaakt naar wat ze beloven, en ook nog eens zelf bedenken waar je het mee mixt; water, melk, magere yoghurt…

Eiwitten verhogen je vetverbranding, je lichaam moet harder werken om de eiwitten als energie te kunnen gebruiken waardoor je meer calorieën verbrandt. De eiwitten geven daarnaast een verhoogd verzadigd gevoel, je hebt geen trek dus ook geen behoefte om te eten. Al kan het voorkomen dat je wanneer je begint met het drinken van afslankshakes in het begin nog een hongergevoel zult hebben. Daarnaast helpen de eiwitten ook nog eens je spiermassa behouden, wat goed helpt in het verdere proces van afvallen want door te bewegen verbrand je nog meer calorieën en val je nog sneller weer af.

Reacties uitgeschakeld voor Voeg meer eiwitrijke producten toe aan je voedingspatroon