cherry chocolade lekker en gezond
Voeding

Cherry Chocolate Healthy

Een super goede combinatie zijn kersen en chocolade, kijk maar eens naar de bekende schwarzwalder gebakjes. Niet alleen is deze combi erg lekker maar het biedt ook potentie om gezond te zijn wanneer je in plaats van melkchocolade pure chocolade gebruikt. Je kan er ontbijtjes mee maken of lekkere tussendoortjes. Hieronder een heerlijk recept die jij kan gebruiken om een heerlijk verwen ontbijtje voor jezelf te maken!

Cherry chocolate healthy breakfast

Benodigdheden:

  • Handje kersen
  • 400 ml havermelk
  • 100 gram havermout
  • 3 theelepels chiazaad
  • 50 gram pure chocolade of cacao nibs
  • Evt. honing als je het gerecht zoeter wil hebben

Bereidingswijze:

  1. Snijd de kersen voorzichtig doormidden en verwijder de pit. Let hierbij wel op dat kersensap vlekken achter laat in je kleding en op je huid.
  2. Kook de havermelk in een pannetje en doe hier de havermout bij in, de chiazaad en de cacaonibs of pure chocolade mogen hier ook bij in.
  3. Wanneer de havermout een mooie stevige substantie is geworden roer je de kersen door de havermout en je heerlijke gezonde ontbijtje is klaar. Je kan dan naar smaak de honing erdoorheen roeren.

Wat maakt kersen gezond?

Allereerst zijn kersen laag in calorieën dit is natuurlijk al een groot voordeel want hierdoor kan je het ook gebruiken als tussendoortje tijdens de warme zomerdagen. Daarnaast bevatten kersen veel vitamine A en vitamine C dit maakt ze zeker erg voedzaam. Kersen zijn rijk aan antioxidanten waardoor ze bijdragen aan een mooie huid en goede gezondheid. En als laatst bevatten ze ook nog eens veel vezels en dit is goed voor je stoelgang.

Weet je wat ook lekker is….Paleobrood!

Wat maakt pure chocolade gezond?

Chocolade kan erg gezond zijn maar wel is het handig om het zo puur mogelijk te eten. De hele pure varianten bevatten erg veel antioxidanten en net als kersen zitten er veel vezels in pure chocolade. Ook vind je veel mineralen in chocolade zoals magnesium.

Reacties uitgeschakeld voor Cherry Chocolate Healthy