groene sap oatmeal
Voeding

Groene Sap oatmeal

Wanneer je eigenlijk te weinig groente binnenkrijgt is het drinken van een groene sap met oatmeal een perfecte oplossing om toch op een makkelijke manier wat extra binnen te krijgen. Echter is dit sapje niet voor iedereen een traktatie gelukkig kan je de ingrediënten naar eigen hand zetten waardoor je toch nog een sapje krijgt die jou meer bevalt!

Wat kan je in de groene sap doen?

Als eerste zal je een basis moeten hebben die niet te dik is. Als je yoghurt gebruikt wordt het niet een sapje maar een smoothie. Voor de mensen die een juicer gebruiken is een basis wellicht minder hard nodig omdat die alle sappen uit de groentes halen maar wanneer je geen juicer tot je beschikking hebt kan je beter gebruik maken van amandelmelk of water. Het voordeel van water is dat het geen enkele toegevoegde dikmakers bevat en daardoor is water dus de beste keuze. Amandelmelk is ook een gezonde oplossing maar de smaak van amandelmelk is niet geliefd bij iedereen.

Dan is het tijd om een keuze te maken welke groente erdoor heen gaat. Broccoli is erg voedzaam maar het nadeel van broccoli is dat de structuur altijd wat korrelig zal blijven. Spinazie is een goede groente omdat je deze heel fijn kunt krijgen met een blender of een staafmixer. Ook zitten er veel goede voedingsstoffen in spinazie als je weliswaar de verse variant gebruikt. Boerenkool, bleekselderij en paksoi zijn ook een goede keuze, vooral paksoi is goed te gebruiken in een sapje omdat deze van nature veel vocht bevatten.

Wanneer je de groente hebt gekozen kan je de superfood kiezen. Havermout ook wel oatmeal is een voedzame graansoort die je een extra boost kan geven in de ochtend. Ook hennepzaad, chiazaad of tarwegras kunnen goed toegevoegd worden in dit gerecht. Als de substantie te dik wordt kan je er extra water of amandelmelk bij toevoegen.

Een tip voor een healthy tussendoortje kun je hier vinden

Reacties uitgeschakeld voor Groene Sap oatmeal