paleobrood maken erg lekker
Voeding

Paleobrood

Paleo is een vorm van diëten, dit dieet is ontstaan met de gedachte dat je producten eet die er vroeger waren en niet meer de producten van tegenwoordig. Zo heb je geen zuivel, granen of geraffineerde suikers in dit dieet. Over Paleo zijn de meningen verdeelt, sommigen die dit volgens zeggen dat het een levensstijl is en niet zo zeer een dieet terwijl andere denken dat dit een dieet is zoals de vele anderen.

Wat je waarschijnlijk meteen denkt wanneer je hoort dat er geen granen in zitten is dat je geen brood meer kan eten. Dit klopt deels, het brood wat wij tegenwoordig eten past namelijk niet binnen het Paleo dieet. Maar binnen deze levensstijl zitten toch mogelijkheden om je eigen brood te maken, er zijn namelijk veel recepten voor paleobrood en welke het beste bij jou past zal je dan uit moeten proberen. Het is vanzelfsprekend dat veel van deze recepten niet identiek zullen smaken als jouw ouderwetse boterham maar sommige recepten komen toch vrij dichtbij en op die manier hoef jij toch je bammetje niet te missen. Weliswaar zal je zelf de broden moeten gaan bakken en dit kost natuurlijk iets meer tijd dan dat je de broden bij de supermarkt haalt. Een goede tip is dan ook om wat meer op voorraad te bakken zodra jij het recept voor paleobrood hebt gevonden die jij lekker vindt. Bak dan een stuk of 3 broden en leg deze in de vriezer. Op deze manier hoef jij niet iedere keer als je brood op is weer in de keuken gaan staan om nieuwe te bakken maar kan je ze simpelweg uit de vriezer halen.

Let hierbij wel op dat de meeste recepten voor paleobrood niet bedoeld zijn om iedere dag te eten zoals je dat eerder misschien wel deed met ‘gewoon’ brood. Deze broden zijn bedoeld als afwisseling en hoe vaak je ze dan mag eten staat er vaak bij beschreven.

Kun je ook niet van chocolade afblijven? Probeer dan eens de gezonde variant…pure chocolade.

Reacties uitgeschakeld voor Paleobrood