pure choclade heeft verschillende voordelen
Voeding

Pure chocolade

De term superfoods is inmiddels helemaal bevestigd. Superfoods zijn voedingsmiddelen die rijk zijn aan antioxidanten en andere goede voedingsstoffen. Onder superfoods vallen gojibessen, hennepzaad, lijnzaad, Inca bessen, moerbeien, chiazaad en ga zo maar door. Er is echter nog een product die onder superfoods valt en dat is chocolade. Helaas is dit niet de lekkere zoete variant die je in de supermarkt koopt bij het chocolade schap maar gaat het dan over de pure variant van meer dan 70% cacao. Er zijn repen die zelfs tot 100% cacao gaan maar deze zijn echt voor de liefhebbers omdat niet iedereen van de bittere en pure smaak van cacao houdt.

Voordelen van pure chocolade

Pure chocolade is een product die wel met mate gegeten moet worden ondanks veel gezonde eigenschappen heeft het ook voedingsstoffen in zich dat minder goed is voor je gezondheid wanneer je het in overvloed eet zoals verzadigde vetten. Gelukkig zijn er wel veel voordelen aan pure chocolade als je het met mate eet want er zit namelijk een stofje in genaamd phenylalanine en dit stofje wordt in je lichaam weer omgezet tot dopamine ook wel het gelukshormoon genoemd.

Daarnaast bevat deze superfood ook veel vitamines en mineralen die je lichaam weer nodig heeft. Ook zitten er veel antioxidanten in de pure variant en deze dragen bij aan gezonde bloedvaten. Antioxidanten zijn ook goed voor je huid en worden aangeraden om de doorbloeding te verbeteren.

In de chocola zitten ook stofjes die de bloeddruk zouden helpen verlagen waardoor mensen met een hoge bloeddruk dus gerust een stukje extra kunnen pakken zonder zich zorgen te hoeven maken of het wel kan met de bloeddruk.

Wil je weten wat jou nu echt gezond maakt? Lees dan eens dit artikel.

Waar koop je pure chocolade?

Sinds de komst van superfoods zijn de chocolade repen met een hoog cacaogehalte steeds meer te vinden in supermarkten. Natuurlijk heb je de standaard melk, wit en puur nog maar daarnaast vind je dus repen van 70% of meer cacao. Wanneer je cacao nibs wilt kopen kan dit ook bij sommige supermarkten maar niet alle winkels hebben deze pure onbewerkte variant. Deze kan je wel online gemakkelijk bestellen.

Reacties uitgeschakeld voor Pure chocolade