tip voor een healthy tussendoortje
Voeding

Tip voor healthy tussendoortje

Als tussendoortje pakt men snel iets ongezonds, dit is niet gek want deze dingen zijn nou eenmaal vaak lekker door toegevoegde suikers en vetten maar wanneer je graag wat af zou willen vallen of juist gezonder wil gaan leven zijn deze producten absoluut niet bevorderlijk.  Maar wat kan je dan wel pakken als lekker tussendoortje? Het helemaal overslaan van tussendoortjes is natuurlijk ook een optie maar voor veel mensen is dit haast onmogelijk. Hieronder een lijstje met producten die je wel kan pakken om tussen door nog even lekker te kunnen eten!

Schaaltje kersen

De kersen zijn dan vooral te krijgen in de zomermaanden maar deze zijn erg gezond als tussendoortje doordat ze rijk zijn aan vitamines, vezels en antioxidanten. Daarnaast bevatten ze weinig calorieën dus zullen ook zeker niet aanzetten.

Spelt cracker met beleg

Wanneer je een cracker met beleg neemt is het wel van belang dat je een type beleg kiest waar geen suikers aan toe zijn gevoegd zoals jam of chocopasta of waar veel vetten in zitten zoals salami.

Bakje yoghurt met muesli

Een bakje yoghurt met muesli is ook caloriearm en daardoor geschikt als tussendoortje voor de mensen die graag wat gewicht willen verliezen.

Fruit

Veel soorten fruit bevatten wel suikers waardoor je deze niet in overmaat kan gaan eten, gelukkig kan je hier toch wel wat van eten. Appels zijn bijvoorbeeld laag in calorieën maar bevatten veel vezels waardoor ze gezond zijn.

Groenten

Groenten zijn nog een beter alternatief dan fruit omdat hier minder natuurlijke suikers in zitten. Er zitten daarnaast vaak veel goede voedingsstoffen in groenten waardoor het een ideale snack kan zijn!

Gezonde muffins maken

Je kan ook zelf gezonde muffins maken met bijvoorbeeld zoete aardappel. Op het internet zijn veel recepten te vinden voor deze gezonde tussendoortjes.

Ook heerlijk: Warme amandelquinoa

Reacties uitgeschakeld voor Tip voor healthy tussendoortje