koolhydraatarme voeding koken
Voeding

Koolhydraatarme voeding

Met koolhydraatarme voeding worden voedingsmiddelen welke weinig koolhydraten bevatten bedoeld. Niet iedere vorm van koolhydraten zijn slecht voor ons lichaam, we hebben ze zelfs nodig voor een goede werking van ons lichaam. Ongezonde koolhydraten kunnen we echter makkelijk zonder, het zal onze gezondheid zelfs goed doen om ze minder te eten.

De ongezonde snelle koolhydraten zorgen voor een snelle stijging van de bloedsuikerspiegel, waardoor het lichaam in korte tijd veel insuline zal aanmaken. Wanneer dit vaak voorkomt, kan het gebeuren dat het lichaam insulineresistent wordt. Hierdoor zal je onder andere snel aankomen in gewicht, daar je continu trek hebt in zoet eten. Daarnaast kan het lijden tot diabetes en verschillende andere kwalen.

Koolhydraatarme en voedingsproducten met juist veel koolhydraten

Voedingsstoffen waar je veel slechte koolhydraten in tegen komt, zijn snoep, koek, chips, veel kant en klaar producten, producten waar veel suiker in zit en veel snacks. Het komt er eigenlijk op neer dat vooral producten welke voorbewerkt zijn veel koolhydraten bevatten. Producten welke in pakjes, zakjes of potten geleverd worden, bevatten doorgaans meer koolhydraten.

Waar weinig koolhydraten in zitten

In noten, zaden, pitten, groene groentes, eieren, zuivelproducten, vlees, vis en oliën. Kom je in het algemeen niet veel koolhydraten tegen. Deze producten kun je dan ook het best toevoegen aan je week menu om zo gezonder te gaan leven.

Koolhydraatarm koken

Als je normaal gesproken vooral gerechten bereidt vanuit kant en klaar verpakkingen, kan het even wennen zijn om te koken zonder deze producten. Veel mensen weten zelfs niet hoe ze een lekkere maaltijd kunnen maken zonder deze kant en klaar producten. Gelukkig kun je op websites zoals koolhydraatarmdieet.nl koolhydraatarme recepten vinden, waardoor het koken van heerlijke maaltijden een stuk gemakkelijker wordt.

Iets meer werk dan normaal gesproken

Je zult op den duur merken dat het maar iets meer werk is, om te koken zonder kant en klaar producten. Natuurlijk zal het aan het begin wennen zijn, maar gelukkig zul je snel ervaring opdoen waardoor je steeds minder tijd kwijt zult zijn aan het bereiden van een lekkere en gezonde maaltijd.

Reacties uitgeschakeld voor Koolhydraatarme voeding