Sporten

Hoe verschillende hardloopschoenen voor dames van die voor heren

Als je op zoek bent naar hardloopschoenen moet je altijd selecteren of je op zoek bent naar schoenen voor mannen of dames. Er zijn natuurlijk ook schoenen die geschikt zijn voor beide geslachten. Zit er ook een verschil tussen de hardloopschoenen van dames en heren? In dit artikel bespreken wij de belangrijkste verschillen en waar je op moet letten bij het kopen van een hardloopschoen. 

Waar moet je op letten?

Het grootste verschil tussen hardloopschoenen van heren en dames is de demping. Vrouwen zijn vaak lichter dan mannen waardoor de demping in dames hardloopschoenen minder stug is dan bij heren. Hierdoor kunnen dames comfortabeler lopen op de schoenen. Naast schokabsorptie zorgt de juiste demping ook voor een verbeterde veerkracht, wat enorm mee kan helpen bij hardlopen. 

Wat is het verschil tussen trailschoenen en hardloopschoenen? Trailschoenen zijn gemaakt voor hardlopen op oneffen terreinen en kiezelpaadjes. Je hebt meer loopcomfort op dit soort terreinen. Hiernaast zijn ze ook geschikt voor verharde wegen. Dit zorgt er voor waar je ook loopt dat je altijd comfortabel in je schoenen zit.

Bij het kopen van trailschoenen moet je rekening houden met de maat. Trailschoenen zijn vaak een halve maat groter dan je paar hardloopschoenen, zodat je geen blauwe tenen krijgt. Daarnaast is de pasvorm belangrijk omdat de schoen natuurlijk comfortabel moet zitten. Kies een schoen met de juiste grip om ervoor te zeggen dat je niet meer wegglijdt tijdens het hardlopen op onverharde wegen.

Trailschoenen online kopen

Wil je goede dames hardloopschoenen vinden? Bij MudSweatTrails Store bieden wij een groot assortiment aan comfortabele hardloopschoenen die geselecteerd zijn op kwaliteit. Wij bieden schoenen aan van bekendere merken zoals Salomon en Altra. Heb je vragen over welk paar schoenen het best is voor jouw situatie? Ook dit is geen probleem! Onze collega’s met trail ervaring helpen graag met het uitzoeken van de juiste schoen voor jouw situatie. 

Ben je op zoek naar andere hardloopuitrusting? Neem dan gerust een kijkje op onze website. Wij bieden alles nodig wat je nodig hebt voor trailing en hardlopen!

Reacties uitgeschakeld voor Hoe verschillende hardloopschoenen voor dames van die voor heren