wat maakt jou nu echt gezond
Sporten

Wat maakt jou echt gezond

Gezond zijn is niet voor iedereen vanzelfsprekend, sommige mensen hebben gezondheidsproblemen vanwege slechte levensstijl en andere mensen hebben een slechte gezondheid vanwege een ziektebeeld en dan heb je natuurlijk nog een combinatie van deze twee waardoor je eigenlijk helemaal niet gezond bent. Wanneer je niet gezond bent zal je dit aan veel dingen merken zoals je uithoudingsvermogen, je bent snel moe, je hebt de hele dag honger, snel duizelig en ga zo maar door. Hoe kan je gezonder worden en wat maakt jou echt gezond? Hier onder heb je een paar tips die jouw levensstijl een stuk kunnen verbeteren en daardoor ook de kwaliteit van jouw leven verbeteren.

Eet en drink gezond

Wanneer je in de winkel loopt is het makkelijk om maaltijden mee te nemen die je lekker en gemakkelijk vindt zoals een diepvries pizza of patat, koop deze producten niet! Ook lekkers zoals chips en snoepgoed kan je het beste links laten liggen in de supermarkt want wat je niet ophaalt uit de winkel kan je ook niet opeten wanneer je thuis bent. Ga eens op zoek op het internet naar gezonde tussendoortjes die jou wel lekker lijken maar die geen toegevoegde suikers en vetten hebben, of zo min mogelijk toegevoegde vetten. Ook is het raadzaam om te zorgen dat je meer groentes eet en minder producten zoals pasta of aardappelen.

Qua drinken kunnen veel mensen ook verbeteren om een gezondere levensstijl te hebben. Sapjes, frisdrank of alcoholische dranken kan je het beste links laten liggen. Ook limonade met zo min mogelijk suikers zijn toch nog steeds niet heel gezond voor je en daarnaast zijn al dat soort suikerhoudende dranken nog eens super slecht voor je gebit! Drink in plaats van al deze drankjes gewoon water. Heel eenvoudig, dorstlessend en veel gezonder!

Zo zorg je voor een goede nachtrust

Drink voldoende water

Zoals hierboven al genoemd is water drinken een stuk gezonder dan iedere andere drank die je kant en klaar koopt in de supermarkt. Maar water is ook nodig voor je lichaam om gezond te zijn en te blijven. Een menselijk lichaam bestaat namelijk voor een groot procent uit water en zodra je veel te weinig drinkt zal je uitdrogingsverschijnselen krijgen zoals hoofdpijn.

Zorg dat je meer beweegt

Wanneer je eigenlijk niet veel meer doet naast je werk of naast het huishouden dan is het zeker een groot pluspunt als je wat meer in beweging gaat komen. Je kan dit doen door vaker te fietsen naar bijvoorbeeld de supermarkt of je werk mits dit mogelijk is maar je kan ook lekker een half uurtje gaan wandelen. Wandelen is erg gezond voor je en wanneer je dit doet probeer dan ook je tempo hoger te houden zodat je goed actief door stapt. Deze activiteit zorgt ervoor dat je calorieën verbrand, houd je kraakbeen soepel, houd je spieren soepel en actief en daarnaast helpt het bij het verbeteren van je uithoudingsvermogen.

Je kan natuurlijk ook een stapje actiever gaan doen en naar de sportschool gaan of gaan hardlopen. Deze activiteiten zijn fanatieker dan het wandelen en vergen dus wel meer doorzettingsvermogen maar je zal merken dat je je hierdoor nog fitter gaat voelen.

Vast iets voor jou: Core workout training tips

Reacties uitgeschakeld voor Wat maakt jou echt gezond