Mijn ervaring met een TENS behandeling
Sporten

Mijn ervaring met een TENS behandeling

Een grote kans dat je nu net als wat ik dacht toen ik hoorde over een TENS behandeling. TENS waar heb je het over was mijn reactie toen mijn vriendin Kim me een TENS behandeling aanbood. Ik had op dat moment namelijk mezelf weer in de nesten gewerkt door te veel van mijn lichaam te vragen met sporten. Dit gebeurt me wel vaker als het allemaal lekker loopt, maar ondertussen mijn lichaam dus overbelast met het vervelende resultaat van spierpijn.

Die dag vroeg Kim of ik zin had om over het strand te gaan hardlopen, met mijn antwoord dat ik al twee dagen verschrikkelijke spierpijn had van het hardlopen eerder die week. Ze begreep mij volkomen en liet weten dat ze er zelf iets op gevonden had om snel weer te kunnen sporten. Ze bood mij aan om richting haar te komen voor een TENS behandeling. Gelukkig liet ze mij direct weten wat TENS was, waardoor ik met een gerust hart richting haar kon gaan.

Wat is TENS en waar is het voor te gebruiken?

Een TENS apparaat onderdrukt de pijnsensatie bij een hele rij van klachten. Dit doet het apparaat door hele kleine elektrische pulsen naar plakkers te sturen, welke op je huid geplakt worden. Door de kleine hoeveelheid elektriciteit worden onderliggende zenuwen onder de huid bereikt. Waardoor het apparaat ervoor zocht dat pijn onderdrukt wordt. Waardoor sporters het apparaat gebruiken, maar ook mensen met chronische pijn welke ontstaan is door verschillende ziektes.

Mijn ervaring met TENS

Tijdens het korte ritje naar Kim probeerde ik me een voorstelling te maken van wat er me te wachten stond. Bij aankomst lag het TENS apparaatje al op tafel, waardoor ik er al direct achter kwam dat mijn voorstelling niet bepaald klopte. Het bleek een stuk kleiner apparaatje te zijn dan dat ik voor ogen had. Dit apparaatje neem je makkelijk met je mee en past gemakkelijk in je handtas. Na plaats genomen te hebben op de bank kon ik direct alweer gaan staan omdat Kim de plakkers direct op mijn benen wilde doen.

Volgens Kim zou ik na een kwartiertje het effect al merken, dus hadden we na een kopje thee nog voldoende tijd om te wandelen over het strand. Aan het begin moest ik heel even wennen aan het gevoel dat het TENS apparaatje gaf, maar al snel ervaarde ik dit als erg fijn. Na iets van twintig minuten een TENS behandeling gehad te hebben, wist ik dat ik ook zo’n ding moest hebben. Niet alleen voelde het fijn aan, het zorgde er ook voor dat mijn spierpijn een stuk dragelijker werd. Ondanks dat ik nog wel opzag tegen de strandwandeling die nog komen zou, bleek ik hier een stuk minder last van te hebben als gedacht. Waardoor ik de volgende dag ook besloten heb om zo’n handig apparaatje te bestellen via het internet.

Reacties uitgeschakeld voor Mijn ervaring met een TENS behandeling