fit door goed te slapen
Sporten

Iedere dag fit door goede nachtrust

We weten het allemaal eigenlijk wel, dat slapen enorm belangrijk is om jezelf goed te voelen. Na een nacht of een periode met te weinig goede nachtrust merken we dat door de gehele dag door. Waarbij een nachtje slecht slapen, nog wel te overzien is. Maar als je voor langere tijd niet goed slaapt, zal dat je leven behoorlijk negatief beïnvloeden. Hoe gezond je ook eet, je lichaam en geest hebben voldoende goede nachtrust nodig om in goede conditie te blijven.

Verschillende manieren om beter te slapen

Voldoende tijd vrijmaken om te slapen is waarschijnlijk vanzelfsprekend. Hierbij is het handig om te weten hoeveel slaap je nodig hebt. Dit is bij iedereen namelijk verschillend, maar ligt in de regel rond de acht uur slaap.

Ondanks dat je voldoende tijd vrijmaakt om te slapen, komt het geregeld voor dat het niet goed lukt om in slaap te komen. Gelukkig is hier op verschillende eenvoudige manieren iets aan te doen.

Goede voorbereiding op het slapen

Voordat je naar bed gaat om te slapen, doe je er goed aan om een uur van tevoren geen tv, smartphone, tablet of pc te gebruiken. Het licht van deze apparaten zorgt er namelijk voor dat je moeilijker in slaap komt.

In dat laatste uur voor het slapen gaan kun je beter jezelf ontspannen door bijvoorbeeld in een warm bad of douche te stappen, een korte wandeling te maken of ontspanningsoefeningen te doen. Het is hierbij zaak om te veel inspanning te vermijden.

Een fijne slaapkamer

Slapen gaat het best in een donkere slaapkamer, waar het ongeveer 18 graden is en waar voldoende frisse lucht is. Tevens dien je er geen last te hebben van lawaai uit de omgeving. Hiervoor kun je oordopjes gebruiken, maar het is ook mogelijk om hiervoor een witte ruis apparaatje voor te gebruiken. Dit is een apparaatje welke een fijn geluid produceert waar je goed op kunt slapen. Tevens zorgt het ervoor dat je minder snel wakker wordt door andere geluiden.

Niet kunnen slapen tips

Wanneer het mogelijk is, doe je er goed aan om een vast slaapritme te creëren. Probeer je hier zo goed mogelijk aan te houden, zodat je dagelijks om dezelfde tijd naar bed gaat en weer opstaat. Hierdoor zal je lichaam en geest eraan gewend raken, waardoor het slapen gemakkelijker zal worden.

Sta na 8 uur slaap weer op, ondanks dat je misschien niet goed geslapen hebt. Hierbij is het belangrijk dat je de dag erna tussendoor niet even gaat slapen. Je zult merken dat je de dag erna een stuk vermoeider bent wanneer je op bed gaat liggen, waardoor het in slaap komen gemakkelijker zal gaan.

Reacties uitgeschakeld voor Iedere dag fit door goede nachtrust