lawrence-wilcox-MCP9atiDcAk-unsplash
Sporten

Personal training en corona regels winter 2021-2022

De winter is gearriveerd, en om het nog wat moeilijker te maken zijn de maatregelen weer strakker aangetrokken. We bewegen weer een stuk minder en zijn meer aan huis gekluisterd. De dagen zijn korter geworden en de verkoudheden en griepjes liggen weer op de loer. Daarom is het geven van extra aandacht aan je lichaam en geest geen overbodige luxe.

Gelukkig is er één ding in deze corona tijd wat we kunnen blijven doen, sport! Op dit moment is het misschien wel het beste medicijn voor iedereen. En met wat aanpassingen is het heel makkelijk te doen. Personal training is bij uitstek het middel om deze winter weer door te komen. Je hoeft niet in je eentje te sporten en wordt iedere keer weer gemotiveerd. Iets wat we tegenwoordig misschien wel wat vaker nodig hebben. Daarnaast helpt het om je weerstand goed te houden, een gezond gewicht te krijgen en houdt het je energielevel op peil. Slapen gaat beter en het vermindert stress, daarbij helpt het depressieve gevoelens en angsten te voorkomen. Allemaal aspecten waarvoor we extra gevoelig zijn in deze tijd.

Personal training is al die tijd gelukkig gewoon door kunnen blijven gaan. Zo ook weer tijdens deze lockdown, natuurlijk met de nodige maatregelen. Het streven is nog altijd om iedereen coronavrij te houden en gezond te blijven. Daarom wordt er enkel personal training geboden aan de hand van de maatregelen die door de Rijksoverheid zijn vastgesteld.

1,5 meter

Er wordt, 1,5 meter afstand aangehouden. Ook draagt de personal trainer een mondkapje en handschoenen als dit wenselijk is.

Handen wassen en desinfecteren

Vóór de training en ná de trainingen worden de handen gewassen en gedesinfecteerd. Dit geldt ook voor de sportmaterialen. Alles wordt grondig schoongemaakt zodat er geen kans is op besmettingen.

Testen

Als iemand klachten heeft zoals hoesten of koorts, dan wordt er een test gedaan. Indien er iemand in quarantaine moet blijven is er meestal de mogelijkheid om de les online te volgen.

Leestip: personal training corona regels

Hoesten en niezen

Niezen en hoesten gebeurt in de elleboog. Ook worden er alleen maar papieren zakdoekjes gebruikt die maar eenmalig worden gebruikt.

Buitenlocatie Er wordt enkel personal training geboden op buitenlocaties. Let wel dat dit met maximaal 2 personen mag zijn. Dit geldt vanaf 18 jaar en is exclusief de personal trainer. Personal training lessen kunnen tussen 05.00 uur en 17.00 uur gepland worden.

Reacties uitgeschakeld voor Personal training en corona regels winter 2021-2022