core workout training tips
Sporten

Core workout training tips

De core is een belangrijk geheel van je lichaam bestaande uit 29 spieren die in je rug, buik, borst en bekken zitten. Deze spieren houden je omhoog en zorgen voor stabiliteit. Wanneer deze spieren zwak zijn zal je dit geheid merken doordat je sneller rugpijn krijgt bijvoorbeeld. Je core is dus heel belangrijk om goed getraind te hebben als basis voor meer training of om gewoon meer stabiliteit te hebben.

Tips om je core goed te trainen

Welke oefeningen kan je doen om de kern van je lichaam goed te trainen? Afhankelijk van je niveau kan je inschalen hoeveel tijd of welke aantal oefeningen je moet gaan doen. Belangrijk is dat je nooit overdrijft want wanneer je doorgaat terwijl alles zeer doet is dit geen plus meer voor je spieren en zal je er zelf aan onderdoor gaan, echter is het wel belangrijk dat je jezelf pusht want doe je te weinig heeft het weer geen effect.

 2 Oefeningen die perfect zijn als core workout training

Planking – Planking is een goede oefening om je gehele lichaam te trainen in een oefening. Planken lijkt misschien eenvoudig maar als je een beginner bent zal je na de eerste minuut al merken dat je lichaam begint te trillen en word het steeds moeilijker om jezelf recht te houden.

Voor deze oefening is het wel prettig dat je een zachtere ondergrond hebt waarop je onderarmen en ellebogen steunen. Strek dan je lichaam naar achter met je tenen nog op de grond waardoor je als het ware van je lichaam een plank maakt. Houd de tijd bij en probeer dit zo lang mogelijk vol te houden.

Te veel gesport en last van spierpijn? Lees deze TENS ervaring eens

Dode kever – Dit is net als planking geen gemakkelijke oefening maar wel een waarbij je veel spieren in je lichaam traint in een keer.

Ga plat op de grond liggen op je rug. Doe beide armen recht omhoog en je knie trek je op waardoor ze in een mooie hoek staan. Dan doe je je linkerarm boven je hoofd zodat hij horizontaal uitsteekt en je rechterbeen strek je volledig zonder de grond te raken. Dit herhaal je nu met je andere arm en je andere been.

Een tip voor een lekker healthy tussendoortje

Reacties uitgeschakeld voor Core workout training tips